SLAPEN IN DE GROTTEN VAN MATERA

 

 

 

 

 

 

 

Dit nachtje mag wat mij betreft op een ieders bucketlist.

Matera is een eeuwen oude stad in de uitgebikte rotsen van Puglia. In het stadje woonden vroeger de armste mensen, weggestopt in grotten zonder daglicht en groen. De stad is nu een toeristische trekpleister voor iedereen die het wilt zien. Er zijn tal aan films opgenomen waaronder de nieuwste James Bond.

Mocht je hier ooit naar toe gaan slaap dan bij Palazzotto Residence & Winery. Dit boetiekhotel ligt midden in de stad in een uitgebikte rots. De lobby is adembenemend, nog niet eens gesproken over de kamers. Ook deze zijn een en al steen met wat meubels. Slapen hier is dan ook pikkedonker en met wat kaarsjes is het mega romantisch.. Om nog wat romantiek toe te voegen boek je een kamer met losstaand bad : )

In het prachtige boetiekhotel kun je een heerlijk ontbijt bijboeken wat ik zeker zou aanraden. Ook kun je een uitgebreide wijnproeverij doen in de lobby. Het hotel heeft op een half uur van de stad haar eigen wijngaard. Leuk om te bezoeken!

Kleine tip. Ga je naar dit plaatsje, doe je wandelschoenen aan. Het is een en al trappen, steegjes en straatjes. Ook zijn auto’s verboden in het historisch centrum waar het hotel ligt. Ga je 1 nachtje, pak dan een klein tasje in. Je zult me dankbaar zijn.

Meer Coole Puglia tips vind je hier. 

Palazzotto Residence & Winery

Via Sette Dolori, 39,  Matera

Leave a comment