EEN VAN DE MOOISTE MASSERIA’S VAN PUGLIA CALDERISI

 

 

 

 

 

 

 

Een van de knapste & fijnste masseria’s van Puglia!

Wat is Puglia prachtig met haar verborgen strandjes en afgelegen masseria’s. Maar waar moet je heen? Wij deden afgelopen najaar een roadtrip door de hak van Italië en bezochten een aantal toffe plekken. Deze nieuwe masseria Calderisi was een van mijn favorieten.

Calderisi is een kleinschalige masseria in een 17de eeuws oude boerderij net buiten het centrum van het stadje Fasano. De masseria ligt in alle rust op een olijfgaard tussen de bomen en struikgewassen. Bijzonder aan deze plek was dat het Italiaans was, maar toch met een Miami/Mykonos-achtige feeling. Alles heel licht, fris en authentiek met hippe elementen. De sfeer wordt aangekleed met lokale producten, zoals cactussen aan de muur, manden met noten en schalen vol citroenen en granaatappels.

Het boetiekhotel heeft een aantal suites in oude paardenstallen, maar ook kleine appartementjes met een fijn eigen tuintje. In de masseria zelf kun je je prima vermaken. Het hoofdrestaurant La Corte serveert ontbijt, lunch en diner. Je kunt hier tot laat binnen en buiten tafelen. Vanaf september is het truffelseizoen en kun je de lekkerste truffelpasta eten. Ook is er een lounge die uitkijkt over het zwembad waar je lekker kunt borrelen. Misschien wel het coolste is de poolbar GIOIA aan het knappe zwembad. In het geel gestylde barretje wordt lunch geserveerd, pizza’s, salades en burgers de Italian way. Dus jij kunt de hele dag heerlijk pootjebaden of op je bedje liggen met een matching Aperol spritz in je hand.

In deze prachtige masseria zit ook een klein winkeltje, hier verkopen ze accessoires en wat kleding. Verder is er een spa waar je je heerlijk onder handen kunt laten nemen met een fijne massage of gezichtsbehandeling.

Wat kost zo een grap hoor ik je denken… De prijzen van de masseria’s wisselen heel erg. Wat wij altijd leuk vinden is wat simpelere en dus goedkopere verblijven combineren met wat duurdere en luxere. Ook reizen wij vaak off-season, waardoor de prijzen sowieso gemiddeld een stuk lager zijn. Dit hotel is te boeken vanaf ongeveer 200 per nacht inclusief ontbijt.

Nog meer Puglia tips? Klik hier.

Masseria Calderisi Puglia

Strada Comunale Sarzano, 12/A, Fasano BR

 

 

 Leave a comment