AMSTERDAM

O Amsterdam, wat ben je mooi! De stad van de grachten, vele hotspots en waar je je hele dagen kunt vermaken met shoppen, wandelen en natuurlijk fietsen! Want Amsterdam is een echte fietsstad en er zijn verschillende fietsverhuur bedrijfjes. Je kunt de stad onderverdelen in verschillende gebieden. Hieronder staan ze voor jou op een rijtje!

Het centrum is het gebied tussen de grachten rondom de Dam. De meeste bloggerkiekjes worden hier genomen : ) Hier vind je de grote winkelstraten zoals: de Kalverstraat, Nieuwendijk en de Leidsestraat. In deze straten vind je vooral bioscopen, grote winkelketens en het bekende warenhuis de Bijenkorf. Vroeger bevonden zich in het centrum vooral toeristische restaurants, maar in de laatste jaren zijn er onwijs veel hotspots bij gekomen.

Aan de rand van het centrum vind je het buurtje de Jordaan. Hier zitten de bekende 9 straatjes. Zoals de naam al zegt zijn dit letterlijk 9 straatjes, maar ook tussen en rondom deze 9 straatjes zijn genoeg andere leuke straten. Zoals: De Rozengracht, Elandsgracht, Utrechtstestraat, Haarlemmerdijk- straat, Westerstraat, tweede tuindwarsstraat en ga zo maar door. Je moet hier dus gewoon lekker gaan dwalen. Dit buurtje zit namelijk bomvol boutiques en koffie tentjes. Must visit dus.

Amsterdam Zuid staat bekend als een dure buurt. Vroeger woonden hier vooral rijke mensen, dit zie je terug aan de grotere huizen en luxe winkelstraten. In Zuid zit ook de duurste winkelstraat van ons land, de P.C. Hooftstraat, een straat van ongeveer 500 meter vol chique winkels. Chanel, Louis Vuitton, Mulberry en noem het maar op, je vindt ze hier. Ook bekend in Zuid, is de Cornelis Schuytstraat. Hier zitten meer luxe boutiques en delicatesse zaakjes! Heb je genoeg van al het winkelen? Dan zit je hier ook goed want hier zit het bekende Museum Kwartier. De musea zitten rond het museumplein, ’s winters is hier een gezellige schaatsbaan :).

Een ander gedeelte van Zuid is de Pijp. Dit gedeelte was vroeger een echte volkswijk en ligt meer aan de kant van het centrum. Hier staat de gezellige Albert Cuijp markt van maandag tot en met zaterdag. Het hele gebied rond deze markt zit vol hippe tentjes en concept stores. Je kunt wel zeggen dat dit een echt hipster buurtje is!

Oost is op het moment helemaal hot! Het word het steeds drukker en vind je er onwijs veel leuke zaakjes! Alleen op de Wibautstraat zitten al meer dan 10 hotspots en ook de Javastraat en het Beukenplein zitten vol leuke zaakjes. Ook de Hortus Botanicus en Artis mogen zeker niet in het rijtje van Oost ontbreken.

Amsterdam West is hip & happening. De Foodhallen heeft daar zeker aan bijgedragen. Rond het Belamyplein vind je veel hotspots. Maar ook in en rond het Westerpark bruist het!

Noord is helemaal upcoming! Vroeger was dit meer een woonwijk, maar door de drukte in de stad verhuizen veel mensen die kant op. Noord is bereikbaar via de pont en fijn om per fiets te verkennen omdat de hotspots soms best wel uit elkaar kunnen liggen. Een echte GO in Noord is de IJhallen, dit is een vintage markt die eens in de maand op het NDSM terrein wordt gehouden. Het is een vlooienmarkt waar je, als je goed zoekt, zo maar eens een te gek vintage item voor een prikkie kunt scoren!

 

De foto’s zijn gemaakt door Shots By Rolf van Amsterdamshots.nl