ANTWERPEN

Antwerpen is een van de grootste steden van België. Vanaf Amsterdam rijd je hier in ongeveer 2 uurtjes naar toe. Antwerpen is een echte haven stad. In deze haven vind je in de winter een gezellige kerstmarkt en je kunt er ook een cruise maken.

Antwerpen heeft een moderne en compacte binnen stad. De hoofdstraat, de Meir, heeft alle grote winkelketens op een rij. Achter de Meir vind je de Jodenstraat en de Schuttershof straat. Hier zitten de dure winkels zoals Gucci, Louis Vuitton, maar ook Laduree met haar bekende pastel kleurige macarons.

Verder is Antwerpen een echte mode stad. Onder andere modeontwerpers Dries van Noten en Dirk Bikkembergs komen hier vandaan. Verder vind je midden in de stad het bekende MoMu modemuseum met diverse exposities. Rondom dit museum bevindt zich de zogenaamde mode wijk. In dit wijkje vind je verschillende boetieks en hippe koffietentjes gemixt met bekendere jonge winkelketens.

Ook heeft Antwerpen een aantal pleinen. Een van die pleinen is de Groenplaats. Dit bruisende plein wil je zeker niet missen, want het mondt uit op een van de gezelligste straatjes van Antwerpen: De Oude graanmarkt. Hier vind je een overload aan barretjes, restaurantjes en toeristische winkeltjes.