BALI

Bali is een Indonesisch eiland. Het is een populair vakantieoord voor iedereen die maar van zon, natuur en lekker eten houdt. Ook heeft het eiland veel stranden, hoewel de zee vaak ruw en diep is (en je er soms dus niet kunt zwemmen) zijn de stranden drukke trekpleisters.

Het eiland is erg veelzijdig en er is veel te doen! Je kunt ervoor kiezen om op één plek te verblijven, maar het is nog veel leuker om verschillende plekjes te bezoeken. Je kunt ervoor kiezen om een auto of brommer te huren! Let wel op ze rijden hier links!! Lijkt dat je helemaal niks? Je kunt je de hele dag door een chauffeur laten rijden voor een pikkie. Deze brengt je van plek naar plek en wacht heel trouw bij de auto met jouw spullen. De chauffeurs kennen het eiland op hun duimpje en zijn bereid om je naar de leukste spots te brengen!

Hier een paar verschillende plekjes voor jou op een rij:

Kuta is een van de eerste badplaatsen op Bali. Vroeger was dit hip en happening en de place to be! Momenteel is het erg toeristisch en een tikje ordinair. Het zit er vol met barretjes en winkeltjes met neon lichten en schreeuwerige bilboards! Wel zitten er een paar toffe hotspots, winkeltjes en het waterpark. Mocht je toch een kijkje willen nemen zou een dagje genoeg zijn!

Seminyak is een beetje het nieuwe Kuta! Hip en happening! Hier vind je een echt centrumpje met een gezellige mix van winkeltjes en restaurants.Het een is nog hipper en leuker dan het ander! Ook zitten hier verschillende populaire strandtenten! Je kunt dit een beetje zien als de uitvalsbasis. Het is dan ook leuk om hier langer te verblijven en van uit hier een brommertje te huren en de verschillende omliggende plaatsjes te verkennen.

Canggu is een upcoming hipster plaatsje. Je vindt er vooral veel jongere (surf dudes)! Er zitten onwijs veel leuke restaurants en boutiques. Het is super layback en de sfeer is heel relaxed. Het is superleuk om in deze buurt te fietsen of brommen en verschillende surfstrandjes te ontdekken.

Ubud ligt in het midden van het eiland. Strand zal je hier niet vinden, maar er is genoeg te doen! Het is een supergezellige plek en misschien voelt deze plek wel als het meest local plekje van het eiland. Elke dag staat er de gezellige traditional art markt. Je vindt hier groente, fruit, handgemaakte juwelen en gekke prullaria! Deze mag je niet overslaan! Ook staat er midden in het plaatsje een paleis waar (wel een beetje toeristisch) elke avond een traditionele Balinese dans wordt gehouden. In Ubud vind je ook de apen tempel. De naam zegt het al apen die dus letterlijk overal lopen en zomaar eens op je schouder kunnen springen! Verder zijn er rond dit gebied veel koffieplantages, zilver fabriekjes en je kunt er verschillende ateliers bezoeken. Mocht je gaan toeren is dit zeker leuk om even gezien te hebben!

Lovina is een plaatsje helemaal in het noorden van het eiland. Hoewel hier minder gebeurt en het er misschien een tikje saai is kun je hier wel in een houten kajak dolfijnen zien bij zonsopgang!

In het zuiden van het eiland liggen Jimbaran en Nusa dua. In dit gebied vind je de mooiste onontdekte stranden en prachtige privé Beach clubs! Mocht je met de brommer vanaf Seminyak gaan dan ben je ongeveer een uur onderweg en kom je de mooiste natuur tegen.

Sanur is een wat rustiger plekje op Bali. Het is vooral wat populairder bij de ouderen. Je kunt er fijn fietsen en de stranden zijn er relaxed en minder diep! Ook is er op zondag een gezellig local marktje en vind je er wat lokale supermarken en Balinese winkeltjes.

Zo zijn er nog veel meer leuke plekken op het eiland. Er is nog genoeg te ontdekken en er komt steeds meer bij! Voor de ondernemers… Er zijn onwijs veel tempels, prachtige watervallen en kilometers natuur! Als je echt tot rust wilt komen mag je zeker de spa’s niet overslaan! Die Balinezen kunnen er wat van!

Wil je naar al naar Bali? Je bent er in zo een ruime 16 uur vliegen… Een klein jetlagje is te garanderen want het is er maar liefst 8 uur later! Ook moet je even wat euro’s wisselen voor roepia, een paar prikjes en je bent klaar om te gaan!