CHARLESTON

Charleston is de oudste stad van South Carolina. Je waant je werkelijk in een filmset. Je hebt het gevoel alsof je wandelt over de Disney strip. Zo vredig echt de American dream. de huisjes zijn kleurrijk en in Victoriaanse stijl gebouwd en hier en daar staat een palmboom. De hoofdstraat King Street zit vol met originele boutiques, barretjes en old school bioscoopjes. Halverwege deze straat vind je Historic Charleston City Market. Een deels overdekte markt met handgemaakte souvenirs en snuisterijen. Erg populair zijn de huisjes op Rainbow row 🙂 Dit is een rij van huisjes in de meest vrolijke kleuren en met prachtig versierde deuren.

In Charleston vind je veel terug van de geschiedenis. In Charleston heeft zich veel leed afgespeeld tijdens de slavernij, hier kun je nog veel van terug zien. Je vindt vele historische gebouwen en musea. Verken de stad per paard en wagen, tijdens dit tochtje word je alles over de geschiedenis verteld. Je kunt ook een van de oude plantages bezoeken of een boottocht maken naar fort Sumter.

Ook staat het bekend als de meest haunted stad in de wereld. Er worden veel spooktochten georganiseerd. De tochten worden ’s nachts gehouden en tijdens zo een tocht ga je langs oude gebouwen en de beruchte gevangenis. Men zegt dat je hier geesten kunt horen gillen en de meubels kunt zien bewegen.

Het is super leuk om Charleston per fiets te verkennen. Je kunt op verschillende plekken in de stad een Holy Spokes bike huren. Deze kun je dan ook op de verschillende punten weer terug zetten. De fietsen zijn mint van kleur en matchen helemaal bij de sfeer van het stadje!

Op ongeveer een half uurtje rijden van het centrum vind je verschillende stranden! Folly Beach is erg populair onder de jongeren :).

De stad ligt op zo een 13 uur vliegen vanaf Amsterdam en het is er 5 uur vroeger.