KOPENHAGEN

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken. De stad ligt op anderhalf uur vliegen en er is geen tijdsverschil! Kopenhagen is een van de groenste steden van Europa en is een echte fiets stad. Overal vind je (elektrische) city bikes of fiets verhuurtjes! Kopenhagen is ook een enorm hippe, moderne stad. Het staat bekend om vele goede restaurants en moderne inferieuren!

De stad is verdeeld in verschillende wijkjes. Indre By is het centrum van Kopenhagen, het ligt in het hart van de stad. Hier bevind zich de grootse winkelstraat Strøget met alle bekende winkel ketens. Maar het zit hier ook vol met barretjes, cafés en restaurants. Het is klein genoeg om de veel toeristische attracties lopend of fietsend te doen. Ook vind je hier leuke parkjes en gezellige gekleurde straatjes. In deze wijk zit ook het bekende attractie park Tivoli.

De wijk Frederiksberg is een van de hipste wijken, hier vind je honderden kleine boetiekjes. In de straat Værnedamsvej vind je de hipste restaurantjes en nieuwste foodwinkeltjes. Frederiksberg is de rijkere buurt met veel grote huizen en luxe restaurants.

Nørrebro is een upcomming wijk, het is er multi culti en je vindt er een gekke mix van hippe restaurants tot duistere avondwinkeltjes. In deze wijk vind je ook veel vintage pareltjes.

Ook is er de wijk Christianshaven, de naam zegt het al. Deze wijk ligt in de haven. Gemond aan de bekende haven met de gekleurde huisjes en vol met restaurantjes. Ga de brug over en je waant je in een walhalla voor foodies. Hier zit namelijk Copenhagen street food. Een overdekte foodmarkt met verschillende trucs. Check de website! Soms is er ook een super coole vintage markt. Ga je iets verder de wijk in dan vind je hier beroemde vrijstad Christiana. Genoeg van alle het shoppen en struinen? Je kunt hier ook een boot huren en het water op.

Chique Østerbro is een wijk net iets verder gelegen. Hier vind je het bekende beeld van de kleine zeemeermin. Of moet ik zeggen beeldje! Haha het beeld is namelijk niet groter dan 1,70m. Ook vind je in deze wijk een strand park en staat ook bekend om vele moderne kunst en architectuur.