LONDEN

Londen is the place to be, London is the place for me! Londen is de hoofdstad van Groot-Brittannië. Het is een echte zakenstad, maar ook de stad van streetstyle en fashion. We kennen allemaal de rode telefooncellen en de grote dubbeldekkers die Londen kenmerken, maar wat heeft Londen eigenlijk nog meer te bieden?

Londen bestaat uit veel verschillende wijkjes. In het centrum vind je de bekende hoofdstraten, Oxfortstreet & Regentstreet. In deze straten zitten grote winkelketens denk aan Topshop, Nike, Zara en het bekende warenhuis Selfridges. Op de Bondstreet zitten de dure winkels zoals Cartier en Gucci. Veel mensen weten niet dat tussen Oxfort en Regentstreet zich een schattig buurtje met winkeltjes bevindt. Achter het warenhuis Liberty loopt de straat Carnaby street, deze straat loopt over in vele smalle straatjes met boutiques en jonge merken. Vergelijkbaar met de 9straatjes in Amsterdam.

Een andere leuke wijk in Londen is Covent Garden. Dit plekje ligt in het Musical District, je vindt hier een straat met verschillende theaters en pubs. Deze straat is vergelijkbaar met mini Broadway in New York. Het is dan ook leuk om hier een musical te bezoeken. Verder kun je heerlijk shoppen op het prachtige half overdekte plein. Het is hier altijd prachtig versierd en het hele jaar door vind je er stalletje met verschillend aanbod aan eten en prularia.

Een andere prachtige wijk is Nothing Hill. Deze wijk bestaat uit pastelkleurige huisjes in Victoriaanse stijl. Op zaterdag staat hier de kilometerslange Portobello Road Market! Op deze markt vind je te gekke vintage items, maar ook lekkere food stalletjes en alles er tussenin.

Camden Town is een bijzonder plekje iets buiten het centrum. Je vindt hier veel mensen met verschillende subculturen. Ook het aanbod van winkeltjes is bijzonder, van piercing shops tot homemade cookie winkels! De Camden Market is een markt die loopt tussen oude paardenstallen. In deze stallen staan verschillende kraampjes met veel zelfgemaakte items. Aan de andere kant vind je een food markt. Het ene stalletje nog lekkerder dan de ander. Van mulled cider tot piadina’s. Ook vindt je hier veel nieuwe hotspots en je zult zeker niet met een lege maag naar huis gaan.

De wijk Shoreditch is een wijk tegen het zakencentrum aan. Hier wonen veel hipsters en studenten. In dit wijkje zitten veel nieuwe tentjes en wekelijks komen er nieuwe hotspots bij! Je vindt hier bijvoorbeeld de Old Spitalfields Market met foodtrucks en handgemaakte gifts! Ook de Brick Lane market met eindeloze food standjes. In dit gebied zitten ook veel vintage zaakjes en overdekte markten.

Als je nog niet uitgeshopt bent kun je je ook uren vermaken in het chique warenhuis Harrods. Rond deze buurt (Mayfair) vind je nog meer luxe winkels en warenhuizen. Ook vind je hier het grote Hydepark met ’s winters de kerstmarkt en zomers eekhoorntjes. Niet uitgegeten? Dan mag je de Borough market niet missen! En wil je nog wat cultureels doen? Dan is er natuurlijk nog de London Eye, Buckingham Palace, de Tower Bridge en vele musea’s.

Reden genoeg om Londen aan je bucketlist toe te voegen. Je bent er al in minder dan een uur vliegen van Amsterdam en het is er een uur vroeger. Dus 10 uur vliegen is 10 uur aankomen. Als je een beetje op tijd boekt vlieg je al voor een prikkie. Vergeet niet wat euro’s te wisselen voor ponden.