HOEDSPRUIT

Hoedspruit is een plaats in de Zuid Afrikaanse regio Limpopo. Het plaatsje is bekend bij toeristen omdat het aan de rand van het Kruger National Park ligt. Het Krugerpark is één van de grootste natuurreservaten van Afrika. In het park leven veel wilde dieren. Denk hierbij aan de big 5, maar ook aan olifanten, giraffen, zebra’s en alle andere dieren uit de Lion King! Rondom het Krugerpark liggen diverse privé reservaten. Vaak bevatten deze veel minder dieren en dus minder kans op het spotten van alles soorten.

In en om de parken bevinden zich verschillende safari lodges en resorts. Van een super strakke moderne inrichting tot authentiek Afrikaans. Ook bijzondere boomhutjes en sprookjesachtige suites midden in de natuur zijn hier te vinden. Sommige verblijven bieden hun eigen safari pakket aan, maar in de omgeving worden er ook veel verschillende excursies aangeboden. Een must do is natuurlijk een big 5 safari, maar je kunt ook op bezoek bij een cheeta help centre, Afrikaanse stammen bezoeken en bijkomen in Africology spa is zeker de moeite waard.

Van Amsterdam naar Hoedspruit ben je ongeveer 12 tot 15 uur onderweg. Helaas zijn er geen directe vluchten vanaf Amsterdam. Als je meerdere plaatsen in Zuid Afrika wilt bezoeken, is het een optie om van Amsterdam naar Johannesburg te vliegen. Hier een paar dagen te verblijven en dan een 1 uur durende vlucht te pakken naar Hoedspruit. Vervolgens zou je de reis kunnen uitbreiden en vanaf Hoedspruit door kunnen vliegen naar Kaapstad. Dit duurt ongeveer 3 uur.