LISSABON

Lissabon is de grootste stad én de hoofdstad van Portugal. Lissabon ligt op 3 uurtjes vliegen van Amsterdam. Vergeet niet om je horloge een uurtje terug te zetten, want het is hier een uurtje vroeger dan in Nederland. Lissabon is onwijs upcoming en de hippe tentjes schieten als paddenstoelen uit de grond! Er is veel te doen en te bezichtigen en als klap op de vuurpijl een super fijn strand op een half uurtje rijden.

Lissabon heeft 5 populaire wijken: Bairro Alto, Chaido, Baixa, Belem en Alfama en deze lopen allenmaal in elkaar over. Hou je van hotel-hoppen? Dan kun je hier prima in meerdere wijkjes verblijven. Tijdens een tripje van 5 dagen kun je bijvoorbeeld 2 adresjes met elkaar combineren.

Alfama is het oude gedeelte, hier vind je veel smalle straatjes en kleurige huisjes. In dit gedeelte wonen groot en deels locals. Je vindt hier meer Portugese eethuisjes en lokale bakkertjes met heerlijke zoete hapjes.

Bairro Alto en Baixa worden gezien als de binnenstad. Hier vind je alle winkeltjes en hippe eettentjes. Je vindt hier ook de wat duurdere winkels en huizen. Het krioelt er van de kleine straatjes en je kan je er uren vermaken…

Belem is de voorstad van Lissabon en word gezien als een wijk. Je vind hier veel bijzondere pleinen en gebouwen, zoals de toren van Belem en het beeld van Vasco Da Gama. Je kunt hier heerlijk door de haven wandelen of de wijk via een Sagway verkennen. Als je in deze wijk bent is het een MUST om pastel de Nata te eten bij het beroemde pastel de Belem.

Op een half uur afstand van de stad ligt Cascais. Dit is een strandplaatsje met een gezellig centrum en kleine boetieks en restaurantjes. Het is gemakkelijk met de trein te bereiken. Als je op het station aankomt kun je een fiets of brommer huren. Een leuke tip is om door de bergen richting het betoverende plaatsje Sintra te rijden. Je vindt hier heel veel paleisjes en oude gebouwen, je hebt echt het gevoeg als of je in een sprookje beland bent.