MARRAKECH

Marrakech ligt in het noordwesten van Marokko op zo een 4 uur vliegen met een tijd verschil van 1 uur (later). Het is aan te raden om in april, mei, september of oktober te gaan. Dan is het nog niet te warm en kun je toch een paar dagjes zon mee pakken. In de zomer kan het er erg warm zijn en kunnen de temperaturen oplopen tot 40 graden.

Voor wie fan is van de Disney film Alladin, is Marrakech een dream come true! Het historische stad centrum ‘de Medina’ is een doolhof van kleine kleurige straatjes. Letterlijk een doolhof want je verdwaald hier binnen een mum van tijd. Het krioelt hier van de overvolle winkeltjes met tapijten, kussentjes, brasse beeldjes en versierde gewade, maar ook kruiden en andere kleurige etenswaren! Buiten alle stalletjes bevinden zich hier ook verborgen hotspots op de platte daken van de huisjes. Je hebt hier het mooiste uitzicht over de stad en kan genieten van zoveel heerlijke smaken! Favoriete zijn Nomad en  Zwin zwin cafe. Maar ook achter geheimen poortdeuren houden zich hotspots verborgen. In bijzondere binnentuinen met de lekkerste gerechten en leukste musthaves verstopt zicht La familia.

De straatjes lopen uit op een van de populairste pleinen van Afrika, het Djemaa el Fna plein. Hier vind je velen kraampjes met arganolie, sieraden en meer bijzondere producten. Ook vind je hier acrobaten, muzikanten, henna schilderessen en slangen bezweerders! S’avonds wordt het plein omgetoverd tot een food walhalla met velen kraampjes. Van tajine, couscous, brochette tot verschillende soepen. Het is er super indrukwekkend en je waant je in een totale duizend en een nachten droom. Voor de wijn liefhebbers, er wordt geen alcohol geschonken in de media. Een droom die opeens uit een spat?

Na veel gestruind te hebben door het labyrint van kleuren ben je misschien wel toe aan de moderne kant van Marrakech. Guéliz en Hivernage worden de nieuwe stad genoemd. Hier vind je grote winkel ketens en moderne restaurants. Voor de liefhebbers.. Goed nieuws hier wordt wel wijn geschonken en bevinden zich verschillende uitgaansgelegenheden.

Veder biedt Marrakech veel mooie gebouwen met historische achtergronden. Favorieten zijn de tuinen van YSL De Marjorelle maar ook het hotel La Mamounia het voormalige paleis mag niet ontbreken aan jou must visit list.

Op 2 uur rijden van het bruisende centrum bevind je je in zanderige vlaktes. Een echte fatamoganan… Kamelen en luxe tenten, kampvuren en de mooiste zonsondergangen. Voor wie zijn reis net iets meer romantiek wilt geven mag La pause niet over slaan! Nog meer toffe Marokko tips vind je op de site van reismeis! Klik hier voor tips voor Marokko.