MIAMI

Welcome to Miami. Miami is een stad in Zuid-Oost Florida. Het ligt op zo een 11 uur vliegen vanaf Amsterdam en het is er 6 uur vroeger. De Amerikaanse stad heeft een Caribisch gevoel! De tempraten stijgen namelijk tot over de 35 graden en er hangt een relaxte sfeer. Het is daarom aan te raden om in het voor of najaar te gaan, dat bespaard je een hoop zweet druppels! De meeste kennen Miami van de beelden uit films, de boulevard met hardlopers of de skyline aan het strand. Zodra je een voet in Miami zet heb je het idee of je je ook echt in die film waant. Gekleurde huizen, oude auto’s, gespierde sporters en een hoop luxe. Maar Miami heeft ook een keerzijde achter alle luxe is er ook veel armoede en zijn er wijken waar je beter niet kunt komen. Let dus altijd op waar je je hotel boekt.

Miami heeft verschillende leuke wijken. Een bekende wijk is Wynwood art district. In deze wijk vind je de bekende Wynwood walls, de wijk is gevuld met eindeloos veel beschilderde muren. Tussen al dit Street art zitten ontzettend veel leuke hotspots! De ene na de andere hippe coffee tent maar ook te gekke conceptstores!

Het design district is een creatieve buurt waar art en fashion elkaar ontmoeten. In deze buurt vind je de dure winkels, maar ook luxe restaurants. Jaarlijks worden er verschillende luxe events georganiseerd en rijk Miami paradeert hier maar al te graag.

Natuurlijk is er ook nog het bekende Miami Beach, het zien en gezien worden van Miami. De meeste hip en happening gebeurd in het meest zuidelijke gedeelte van Miami Beach: South Beach. Aan dit strand zitten de meest mooie en luxehotels met ieder hun eigen strandbar. Schrik niet je betaalt hier makkelijk 150 euro voor een simpel strandbedje! De rest van South Beach is inmiddels ook gevuld met mooie hotels en strandbedden. Je kunt op elke hoek een citybike pakken en over bijvoorbeeld Ocean Drive fietsen om te zwaaien naar gespierde sporters, afgetrainde fit-girls, bestuurders van oldtimers en met een beetje mazzel naar Will Smith! Skeeleren is een absoluut bucketlist dingetje! Winkelen kun je hier ook! In het midden van Miami Beach zitten gezellige straten met een ruim aanbod aan winkels!

In de wijk Brickell zitten veel luxehotels en hippe restaurants. Zoals het W hotel, Four seasons, SLS Hotel en nog veel meer. Je kunt je hier dus vooral s ‘avonds goed vermaken. Ook vind je er de nieuwe overdekte shoppingmall Brickell city centre.

In Coconut grove vind je vooral dure huizen en gezellige straatjes. Het is leuk om hier rond te lopen bijvoorbeeld over de boarder walk. Op Coco walk vind je een aantal kleine winkeltjes gemixt met hippe sap barretjes.

Coral Gables is een rustige woonwijk in het zuiden van Miami. We zitten hier een aantal hotspots en bezienswaardigheden. De Venetian Pool, het Lowe Art Museum en het Biltmore Hotel.

Little Havana is een woonwijk in het centrum van Miami. Hier wonen veel Cubaanse immigranten. Op de bekende straat Calle Ocho vind je veel Cubaanse winkels en restaurants.