PLAYA DEL CARMEN

Playa del Carmen is een badplaats in het oosten van Mexico. Van oorsprong is dit een vissersdorpje, maar de laatste jaren is het uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. Het leuke aan Playa del Carmen is dat het nog steeds een dorps gevoel heeft. Je vindt er namelijk alleen maar laagbouw en veel authentiek huizen. Het centrum heeft een gezellige boulevard met unieke boutiques en gezellige hippe eettentjes. Ook vind je in de haven grotere ketens zoals de Zara en Victoria Secret.

De stranden in Mexico zijn echt adembenemend mooi. Hagelwitzand en water het is helderder dan uit een flesje Spa blauw. Er zijn verschillende stranden in de regio. Het strand van Playa del Carmen is prachtig, maar er zijn nog veel meer unieke stranden in de buurt. Op deze strand vindt je natuurlijk allerlei watersportactiviteiten zoals windsurfen, parasailen, jetskiën waterskiën, wakeboarden, paragliden en kitesurfen. Een plonsje in de zee en je spot met gemak tientallen kleurrijke vissen en koraal. Een boottochtje naar een van de omliggende eilanden Cozumel, Isla Mujeres en Isla Holbox zijn zeker een must. Isla Mujeres en Isla Holbox zijn echte bounty eilanden van de Rivera Maya.

Wil je er meer op uit? Dan zijn er de twee populaire natuurparken Xcaret en Xel-Ha. Xcaret is kunstmatig aangelegd park en Xel-Ha is een echt natuurpark. Hier kun je verschillende (water)activiteiten doen, ook zijn er shows over de cultuur, natuur en de geschiedenis. Voor kinderen is het zeker een aanrader. De parken zijn best een beetje commercieel, maar toch is het erg leuk om gedaan te hebben. Mocht je nog meer actie willen opzoeken, dan kun je een Quat of jeep safari doen. Met hoge snelheid door de jungle, hoe tof is dat?

Buiten de prachtige stranden en wateractiviteiten zijn er ook veel andere dingen te ondernemen. Zo kun je naar canto’s, dit zijn eigenlijk onderwater grotten 2.0. Ook is er veel te zien van de geschiedenis van Mexico. Zo kun je verschillende Maya ruines en tempels bezoeken om en nabij Playa del Carmen. Tulum is een van deze historische plaatsjes. Dit is de laatste laren een echt helemaal hip & happening geworden. De lunchspots en lekkere restaurant schieten als paddenstoelen de grond uit. De mix van hip en authentiek is echt de moeite waard! Als je het echte Mexico wilt ontdekken en openstaat voor een dagje zonder bereik met je telefoon, dan is een dagtrip naar Coba zeker aan te raden. Na een bustocht door het bijzondere landschap wordt je door de lokale bevolking in Tuktuk’s naar de tempel van Coba gebracht. Als je niet bang bent voor een beetje hoogte, kun je de tempel zelfs beklimmen.

Hoe wel de jaargetijden een beetje van slag zijn, is de beste reisperiode toch tussen januari en maart. De andere maanden kan het namelijk erg warm en nat zijn. Van een regenbuitje schrikken wij Nederlanders natuurlijk niet, maar het orkanen seizoen is toch een ander verhaal. Betalen doe je in dit land met peso’s. Je vliegt in ruim 14 uur naar Cancun, het springbreak van Mexico. Vanaf Cancun is het nog ruim een uurtje naar Playa del Carmen. Vergeet als je het vliegtuig uitstapt je horloge niet terug te zetten, het is hier namelijk 6 uur vroeger.