ROME

Voor de lekkerste ijsjes en cappuccino’s moet je natuurlijk in Italië wezen. Rome is de hoofdstad van Italië. Deze romantische stad is rijk aan geschiedenis. Je hoeft er niet eens naar opzoek te gaan want je ziet het overal terug. De gebouwen hebben barokke elementen en op de pleinen vind je prachtige monumenten.  Kun je geen genoeg krijgen van al die oudheid dan kun je natuurlijk naar de bekende trekpleisters: De Trevi Fontein, het Vaticaan, het Pantheon, het Colosseum en heel veel andere musea. Wil je al deze spots op een dag gezien hebben kun je een culturele fietstour doen!

Klaar met het bezichtigen? Tijd om te shoppen? Dat kun je hier namelijk ook heel goed!

Via del Corso is een van de hoofdstraten. 1,5 Kilometer aan winkels, dit zijn vooral ketens! Maar in de zijstraten van deze lange winkelstraat vind je gezellige restaurantjes en kleine winkeltjes. Via dei Condotti is een van de duurste winkelstraten van Rome. Hieraan grenst de Piazza di Spagna met de populaire Spaanse Trappen. Hier vind je Dior, Hermes en noem het maar op. Ook zijn er veel gezellige markten in de stad, hoewel het vooral groenten en fruit is, is het er wel gezellig om rond te struinen. Krijg je geen genoeg van het shoppen? Dan zijn er nog een paar winkelcentra: Galleria Alberto Sordi, Euroa2, Castel Romano Design outlet en Porta di Roma.

In het wijkje Monti vind je vooral kleine unieke winkeltjes en gezellige barretjes. Wandel door Via Leonina, Via Urbana, Via del Boschetto en Via Degli Zingari. Je kunt uren dwalen door de kleine straatjes en kleurige huisjes.

In de wijk Trastevere vind je oneindig veel restaurantjes, barretjes en trattoria’s met hier en daar een verdwaalde boutique. Als je hier einde van de middag heen gaat kun je uren borrelen en lekker tafelen.

Rome is het hele jaar door leuk om te bezoeken. Maar mocht je nog een beetje van de zon wilt genieten en het niet oo weer niet te warm wilt hebben tijdens het shoppen? Dan is tussen april en juni een fijne reisperiode. Rome ligt op ongeveer 2,5 uur vliegen vanaf Amsterdam. Als je er een beetje bijtijds bij bent boek je deze steden trip al voor een prikkie!