ROVANIMIE

Rovanimie is de hoofdstad van Lapland. Het is ongeveer 4 uur vliegen vanaf amsterdam en het is er een uur later. Lapland is het noordelijkste gedeelte van Scandinavië. Het heeft een geweldig sprookjesachtig winterlandschap.Rovanimie licht 9 van de 10 dagen onder de sneeuw, daardoor zijn er veel winterse activiteiten. Denk aan husky- en rendiertochten, ijsvissen, sneeuwschoenwandelingen en nog veel meer.

Het centrum zelf is erg klein. Denk aan een winkelstraatje en een overdekt winkel centrumpje. Toch zitten er wat hippe spots en is er genoeg te beleven!

Lapland is sneeuw zeker! En als je even mazzel hebt is het -30! Natuurlijk is de ene periode geschikter dan de ander! Als je bang bent voor koude tenen zou ik hier zeker rekening mee houden. Hier zijn verschillende websites voor! Check die dus even voor je gaat boeken! De temperatuur kan flink dalen dus houd er rekening mee dat je je warm aan kleed. Denk echt aan thermo ondergoed, skibroek, waterdichte warme schoenen en zeker een bril tegen het felle licht door de weerkaatsing van de sneeuw.