SARASOTA

Sarasota is een plaats in Florida. Het ligt voor een groot deel aan de kust en bestaat uit een slinger van kleine eilandjes. Het is prachtig om hier doorheen te rijden en ook zeker de moeite waard om een paar dagen in de verschillende wijken te verblijven. Je hebt er namelijk eilandjes met hagelwitte stranden, maar ook gezellige havenplaatsjes en heerlijke restaurants.

De stranden van Sarasota zijn echt prachtig. Er zijn veel verschillende strandjes waar je bedjes kunt huren of je eigen stoeltjes of handdoek kunt meebrengen. Echt strand tenten zoals we hier in Nederland hebben kennen ze niet, maar er zijn wel verschillende beach barretjes. Hier voor jou de beste stranden op een rijtje: Longboat Key, Venice, Lido Key, Manasota Key, Siesta Key en Casey Key. Het is ook superleuk om lekker te gaan fietsen langs de stranden en de buurtjes te verkennen.

Verder heeft Sarasota een aantal bezienswaardigheden. Zo is er een schattig dierenpark waar je flamingo’ s van dichtbij kunt bewonderen en mini alligators kunt voeren. Ook kun je naar botanische tuin, een vogelpark en het theater. Je kunt er ook verschillende wateractiviteiten doen zoals kanoën, een bootje huren of natuurlijk gaan duiken.

Voor shoppen ben je in Sarasota ook aan het juiste adres. De Saints Amands circle is letterlijk een grote cirkel (rotonde) vol originele winkeltjes, hier geen grote ketens, maar alleen boutiques. Dat is natuurlijk wat je wilt! Voor de diehard shoppers is er de County’s mall scene en Westfield shopping. Ben jij meer een vintage struiner? Er zijn hier ook verschillende vlooienmarktjes.

Sarasota ligt op 13 uur vliegen en helaas kom je niet onder een overstap uit. De meest gebruikelijke stop is op Atlanta. Het is ook aan te raden om op Miami te vliegen, hier een auto te huren en een rondje Florida langs de kust te rijden. In Sarasota is het 6 uur vroeger dan in Nederland. In de zomer kan het er enorm warm zijn. Wil je veel ondernemen? Dan is een de periode april/mei of oktober/november de beste tijd om naar deze tropische bestemming af te reizen.