STELLENBOSCH

Vijftig kilometer van Kaapstad ligt het plaatsje Stellenbosch. Stellenbosch staat bekend om haar vele wijnboerderijen en de oude huizen in de Kaaps-Hollandse stijl. Om Stellenbosch te bezoeken is het meest gebruikelijke, te vliegen op Kaapstad en hier een auto te huren en de prachtige route te rijden. Je waant je in een sprookje door de betoverende strandroute met een geweldig uitzicht op velden vol bloemen en vruchten.

Het centrum van Stellenbosch is klein en gemoedelijk. Er hangt een gezellige dorpse sfeer en je vindt er diverse barretjes en boetiekjes, maar ook de typische Afrikaanse toeristen winkeltjes waar je leuke souvenirs kunt scoren.

Buiten het centrum vind je de vele wijnboerderijen. Het aanbod is heel erg groot! Van Chique-de-Frique tot klein en kneuterig. Een all time favorite is Babylonstoren, met een landelijke maar toch luxe sfeer. Je vindt hier kilometers lange plantages, kassen en dieren. Ook de uitgebreide kamers, geweldige farm winkel en vele activiteiten zijn zeker de moeite waard. In deze buurt vind je verder nog het bekende Tokara en Delaire craf. Als je hier bent, vergeet dan niet om te picknicken bij Warwick.

Buiten de vele wijnproeverijen, is er in Stellenbosch nog veel meer te doen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende farmers markten. Ben je meer een ondernemend type? Dan kun je bijvoorbeeld paardrijden en verschillende boeren cursussen volgen zoals broden bakken en moestuintjes maken. Je komt hier helemaal tot rust!