THE KEYS

De Floriada Keys bestaan uit ongeveer 1700 kleine eilandjes. De eilandjes zijn aan elkaar verbonden met een oversea highway! Het is een prachtige route over het water. Om de Keys te bezoeken is het meest gebruikelijke om naar Miami te vliegen en vanaf hier met de (huur)auto de eilandjes te verkennen. Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer 10 uur naar Miami, waar het zes uur vroeger is. Het is er het hele jaar door warm met temperaturen die variëren van 24 tot 32 graden. Een fijne reisperiode is rond mei. Dan is het nog niet te warm en is de kans op regen het kleinst.

De bekendere Keys zijn de eilandjes tussen Key Largo en Key west, dit is ongeveer 2,5 uur rijden. Mocht je dit willen doen is het aan te raden om te stoppen op de verschillende eilandjes om de buurt te verkennen. Wat veel mensen niet weten is dat niet Key west het meest zuidelijke eiland is, maar Sunset key. Dit een privé eilandje waar je super romantisch kan slapen of dineren met een heel mooi uitzicht.

Op de eilandjes kun je verschillende wateractiviteiten doen. Denk aan snorkelen, suppen, kayakken, vissen en nog veel meer! Je kunt ook op het land blijven en lekker een stuk gaan fietsen of wandelen om de natuur te verkennen. Dichtbij de Keys bevinden zich de Everglades. Hou je van avontuur? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit natuurpark kun je namelijk met een Airboat door de mangrove om opzoek te gaan naar alligators.