VALENCIA

Valencia is de op twee na grootse stad van Spanje. Je bent hier al in zo een 2 en half uur vliegen. Het wordt ook wel de stad van de sinaasappelen genoemd, omdat er erom veel sinaasappelbomen groeien. Ze zeggen ook dat je hier de lekkerste jus d’orange kan drinken.

Valencia is leuk om met de fiets te verkennen. Er zijn veel verschillende buurtjes, parken en bezienswaardigheden die gemakkelijk per fiets kunt bereiken. De leukste fietsen huur je bij Verrassend Valencia. Zij weten alles over de stad en geven ook leuke toeren.

Valencia is een authentieke stad met veel geschiedenis en mooie gebouwen en pleinen. Zo heb je bijvoorbeeld de Catedral de Valencia Y El Miguelete en de Plaza de la Virgen. Maar je vind er ook moderne kunst zoals de bekende Ciudad de las Artes Y Las Ciencias. Dit futuristische gebouw ligt midden in het .. park. Je kunt hier veel grappige wateractiviteiten doen. Zo kun je in de doorzichtige kajak, suppen of in een waterbal! Ook worden er in een gedeelte van het gebouw openlucht feesten gegeven genaamd L’Umbracle.

Voor shoppen ben je in Valencia aan het goede adres. De grootste en bekendste winkelstraat is Calle Colon, in deze straat vind je alle grote winkelketens en warenhuizen zoals: Zara , Parfois en el Cort Ingles.

In de wijk el Pla del Remei vind je meer de luxere en apartere winkeltjes, straten zoals Calle Jorge Juan en de Calle Cirilo Amorós zijn erg bekend. In deze buurt vind je ook De Mercado Colon, de overdekte foodmarkt.

El Carmen is een wijkje vol smalle straatjes met artistieke winkeltjes en barretjes. In deze wijk vind je ook veel Street art.

Ook zijn er vele grote winkel centrums. Zoals: Aqua multiespacio, El Saler, Bonaire en Nuevo Centro